ÖSTERSUND 3 FEBRUARI

Bollnästränarna stack upp och noterade sig för tre segrar under söndagen.

Thomas Lönn fick en tränarseger genom Ashbury Park som ledde hela vägen för Clara Jonasson. Clara som därmed fick vinna sitt sista lopp - på länge i alla fall.

– Det var mitt sista lopp jag red idag, kommenterade hon.

– Jag skall bli mamma om tre månader, så magen börjar ta emot, förtydligade hon.

Bo Landgren är uppfödare, ägare och tränare till Pastor On Line som efter tidig ledning hade allt under kontroll i sitt lopp.

– Det är en rätt så bra häst som satt fast i Romme senast, så nu provade jag att överta och tryckte till lite extra, sade Landgren som också fick ledningen när dåvarande ledaren svarade med galopp.

Peter Eriksson ramade in dagen och inledde med en skräll bakom hemmahästen Hågå Odin och avrundade med egentränade favoriten Tequila Gel som vann lätt sedan ledande Alviano försvarat sig med galopp mitt på upploppet.

– Jag har kört honom och blev lite orolig när denne fick ledningen, sade Peter.

– Min kopplade greppet i början av upploppet, men ledaren stred bra och galoppen kom nog när Rikard begärde lite för mycket av honom, trodde Peter


SOLVALLA 6 FEBRUARI

Joakim Reiser har lyckats bra med Real Masterpiece, efter att ha fått honom i träning under fjolåret. På onsdagskvällen tog stallets enda varmblod andra segern när han avrundade veckans V86-omgång på Solvalla. Med Oskar I Andersson i sulkyn signerades en spurtseger av bästa märke och segertiden blev 1.14,3a/2 140 meter.

En seger som säkert kändes skön på flera sätt då resan ner till Solvalla blev ovanligt händelserik och krävde två (!) bilbyten innan man sent omsider var på plats.


BOLLNÄS 7 FEBRUARI

Som tredje minst spelad i loppet var det inte mycket som talade för Jan-Olov Åberg och Sundbo Tibast i V64-avslutningen.

– Nej, det var bra hästar med och det var möjligen pengar som gällde om vi kom ned någonstans och han skötte sig, sade Åberg och hästen som galopperat bort mycket pengar under sin karriär.

Nu blev det precis så. Åberg fick ett perfekt lopp på innerspår och när luckan kom spänstade han lätt förbi storfavoriten Leader Brodde och segrade på 1.13,0a/1 640 meter.

– Vi fick ett perfekt lopp och sedan var han så bra som han kan vara och jag tycker att han gjort sig förtjänt av det här, menade Åberg.

En annan hemmatränaren som höll sig framme var Ulf Eriksson som inledde v64-omgången bakom Robert Bergh-tränade I Am Sober. Trots att han blev överflyglad i ledningen efter ett varv.

– Jag såg att han kom men fick ingen fart på min häst, förklarade Ulf som ändå redde upp det upp det inne på upploppet och säkert tog sig förbi ledaren.

Det var dessutom Ulf tredje seger för kvällen då han inledde med en skrälldubbel i form av 18-oddsaren Rote Tindra följt av 26-oddsaren Cast Kalla.


ROMME 10 FEBRUARI

Från utvändigt ledaren tog Magnus Träff-tränade Queer Fish ned favoriten Nappa Scar vid söndagens GS75-omgång på dalatravet Romme.

Ulf Eriksson, som körde hästen för första gången, tog ett tidigt initiativ och bytte ut andra ytter mot utvändigt ledaren och det kom att bli avgörande när han sedan avgjorde på 1.14,3a/2 140 meter.

– Det är mycket taktik i den här klassen, men jag behövde inte öppna så mycket för att hamna där, konstaterade Ulf.

– Jag har sett hästen från sidan många gånger och vet att han är stark och rejäl och 200 kvar så kände jag att vi skulle greja det.

– Det har känt i träningen att han är på gång och efter det här siktar vi på Bergsåker 23 februari, fyllde tränaren Magnus Träff i.


ROMME 16 FEBRUARI

Jerker Klangs Isilon Durin skötte siglerna här gången, samtidigt som flera av konkurrenterna gjorde bort sig - och då stod Jerker och Isilon Durin där som en vinnare.

– Fruktansvärt skönt, menade Jerker.

– Det var inte bara hästens första seger utan även min första, tillade Bollnäsamatören som är ett okänt namn för de flesta.

– Jag är en ponnypappa som rest land och rika runt med mina barn och när de slutade började jag, förklarade han, och tillade

- Det var för ungefär två år sedan och jag har gjort 26 starter.

I V65-omgångens kallblodslopp blev det ett häftigt upplopp med hästar över hela banan. Längst ut kom Helena Ehn med Bengt Tjäders Lill Maja och avgjorde på målfoto.

– Vi satt i tredje inner, men varvet kvar blev det lite strul och då kom vi ut i andra ytter, berättade Helena.

– Hästen framför blev dock trött så jag fick runda hela gänget, men som tur var gick hon hela vägen den här gången, fortsatte Helena.

– Hon har gjort sådana här lopp tidigare, men då har det handlat om 1 640 meter, så det här var fantastiskt skönt, menade ägaren Bengt Tjäder.BERGSÅKER 17 FEBRUARI

Peter Eriksson har stallet i form och de senaste två veckorna har resulterat i fyra segrar på femton starter och bara ett tillfälle en start varit resultatlös. Senaste segern kom vid Bergsåkers breddtrav på söndagseftermiddagen där Öyvind Vagnild segrade med Tequila Gel som hade långt fram varvet kvar men ändå hann dit i god tid. Segertiden blev 1.16,3/2 160 meter.

– Jag är tacksam att ha fått så fina chanser av Peter, menade norrmannen som tog sin tredje raka seger.

– Jag kommer ursprungligen från Tröndelag och har jobbat runt lite, bland annat hos Björn Garberg, berättade segerkusken om sig själv.

– De senaste fyra åren har jag jobbat på sågverk, men nu har jag flyttat till Sverige, förklarade han vidare.GÄVLE 22 FEBRUARI

Vid söndagens GS75-omgång tog Kaj tidigt hand om ledningen med Mikael Cedergren-tränade Tale Of Jacks och trots att han tvingades varva på 1.13,3 höll han med lätthet undan hela vägen.

– Det här handlar om en rätt så bra häst, menade Kaj.

– Det kändes naturligtvis inte bra när Rikards häst blev så het på utsidan, men jag hade ändå ingen tanke på att släppa, så det var skönt att det höll hela vägen.

Väldigt enkelt blev det också för Kaj bakom Magnus Träff-tränade Twinkle Kronos efter ledning från start till mål.

– Det var helt lugnt. Det krävdes inte mer idag än jämn 1.15-fart och det räckte, sade Kaj.


SOLVALLA 27 FEBRUARI

Stefan Arvidsson-tränade Axl Brown vann för Örjan Kihlström efter att ha slagit sig förbi ledaren sista biten. Segertiden blev 1.16,4/2 160 meter.

Peter Eriksson-tränade Wrongdoer gled till ledningen för Anders Eriksson i det avslutande V86-loppet och hade sedan allt under fullständig kontroll på 1.14,7a/2 140 meter.