BOLLNÄS 22 APRIL


För knappa två månader sedan tog Micael Broberg en V75-dubbel på Solvalla. Därefter har det varit segertorka, men vid söndagens breddtrav hemma på Bollnästravet blev det en ny dubbelseger, genom Betting Superstar och Westline, båda körda av Mikael M Andersson.

Efter en snabb start till ledningen höll Betting Superstar undan hela vägen i sitt lopp. Segertiden blev 1.15,9/2.140 meter.

– Varvar han ned lite grand och lär sig hushålla med krafterna kan han nog tjäna en del pengar, sade Mikael efter hästens första seger i sin nya regi.

Westline tog ledningen, men först efter lite strid, men sedan kunde även han glida enkelt ifrån sista hundra. Segertiden blev 1.13,9a/2 140 meter.

– Jag behövde inte köra max, påpekade Mikael angående spetsstriden.


Även Jenni Åsberg kunde notera en dubbelseger och först var det My Gifted My som hade allt under kontroll från ledningen i sitt lopp där segertiden blev 1.14,8a/2 140 meter.

Jenni vann dessutom från ledningen med Håkan Wallberg-tränade, men delägda Selma Töll, men först sedan utvändige Kapish G.L. galopperat med klart segergrepp kort före mål. Segertiden blev 1.14,7a/2 140 meter

– Hon fick rejält tryck hela vägen, så det var skönt att hon vann, sade Jenni.

– Jag var ändå nöjd att vara tvåa, men när en galopperade blev man på hugget igen och ville se till att vinna, fortsatte Jenni.


Robert Skoglund inledde tävlingsdagen med Vindy Tabac som från ledningen knappt men säkert höll undan för skuggande Flaga som blev riktigt närgången över upploppet.

Hans Brunlöf satte Dolly Klipp i ledningen i sitt lopp, drog undan på sista bortre och höll med knapp marginal undan för storfavoriten Björnli Ada. Segertiden blev 1.32,8/2 140 meter

– Jag var så rädd idag att vågade inte köra något på upploppet, sade Hans om hästen som galopperat bort mycket pengar under karriären.

– Men det blir bättre och bättre, tillade han.


Montéloppet vann Lena Fritz med amatörtränade Igor Sånna som blev ensam när ledande Joe Dalton Zenz försvarade med galopp i sista kurvan.

– Jag såg att ledaren började tappa travet redan varvet från mål och tänkte att om jag rider på kanske han blir stressad och galopperar, förklarade Lena som fick rätt i sina antaganden och var helnöjd med sin häst.

– Han var riktigt fin och gick ett bra slutvarv och kommer säkert att kunna tjäna fina penagar i monté, menade hon efter segern på 1.17,8/2 140 meter.


I nästa lopp spelades Johan Brandel och Allowable till favorit trots ett svårt utgångsläge. Man gick emellertid iland med uppgiften även om det inte var förrän på målingen han var först, men det är ju det som räknas.

– Det är en väldigt fin häst, men det har varit lite småkrångel hela tiden. Jag hoppas att det släpper nu, sade Johan efter hästens första årsseger.


Första starten i ny regi blev det  för Conny Hallströms Running Sölebo. Frida Asplund satt i sulkyn bakom 16-oddsaren som både var snabbast från start och till slut.

– Det blev lätt, konstaterade Frida efter segern på 1.18,2a/2 140 meter.

Bättre och bättre går det även för Angelica Klockar som nu vann med Frisli Loke, utvändigt om ledande Hibo Faksen. Segertiden blev 1.28,6a/2 140 meter.

– Han har gjort det bra hela tiden, så skulle jag bara komma hyggligt på blev jag inte bli förvånad om han skulle vara med därframme, sade Angelica efter hästens andra och hennes femte årsseger.

– Vi jobbar på som vanligt, men vi får skynda långsamt, avslutade hon.

MATS PERSSONBOLLNÄS 13 APRIL

Petri Salmela-tränade Make The Mark är utan tvekan en av landets mest intressanta femåringar den här säsongen och att Petri valde Bollnästravet för hästens årsdebut känns naturligtvis kul. Han är ju dessutom inte den ende som valt Bollnäs för just det ändamålet - att få ett fint avstamp inför kommande storlopp. Make The Mark gjorde nu dessutom ingen besviken när han gick runt det lilla fältet via ett sistavarv i 1.10,5-tempo och vann på 1.15,5a/2 140 meter.

– Han var så läcker, sade Ulf Ohlsson.

– Det gick oerhört fort sista 500, kommenterade han en övertygande årsdebut. Nästa start för Make The Mark blir för övrigt redan på lördag på Umåker.

Två segrar blev det till hemmalaget. I en spårtrappa vann Robert Skoglund-tränade Donovan Hall för körande Rikard Skoglund.

– Det var rätt häst som vann, konstaterade Robert vars plan innan var att köra i ledningen, men som snabbt fick revidera de tankarna. Tydligen gick det bra ändå.

Krister Jakobsson fick sin tränarseger sedan Star Quality tagit första segern tillsammans med  Ulf Eriksson efter sen lucka.

– Det löste sig bra den här gången, men jag fick inte fart på honom förrän sista 50, sade han efter segern på 1.18,9/2 140 meter, sade Ulf.

Ulf Ohlsson tog för tredje gången i karriären en sexling. Förutom med Make The Mark, vann han med Häsen Räsern, Global Wild Card, Brenne Brakar, Eigelands Fredrik och Lovely Flicka. Sex vinnare men fem olika tränare.

Det hade även kunnat bli en sjunde, men sedan Ready Cash-valackerna Esprit Sisu och Indy Lane duellerat sida vid sida sista varvet i det första försöket till Anders Kihlströms Minne och via 1.13,5 sista varvet kopplade den senare greppet kort före mål och är fortfarande obesegrad efter fyra starter. Segertiden blev 1.14,1a/2 140 meter.

– Han var jättefin, berömde Jorma Kontio.som kört hästen vid två av de tidigare segrarna.

– Han mötte bra hästar och hade varit borta ett par månader, men var bra direkt, fortsatte Jorma.

Tjejerna höll sin lämpligt nog framme eftersom det handlade om en Tjejkväll och först ut var Camilla Collander som vann ett långlopp med I Am Dynamite.

– Vi blev framdragen hela vägen och när jag lyfte ut honom på upploppet sa det bara pang, förklarade Camilla.

I ett stoförsök ingående i Sleipner Cup hade Kajsa Frick bästa hästen i fint stammade Se På Mig som var starkast till slut via 1.28,0 sista tusen.

MATS PERSSONBOLLNÄS 6 APRIL

Oskar J Andersson har tidigare visat att han och Joakim Reiser-tränade Klack Vilja trivs ihop. Nu hittade han ut från fjärde inner och hann precis dit för att avgöra på 1.27,9a/2 140 meter.

Oskar J Andersson svarade dessutom för ett äkta hat trick då han dessutom vann de båda föregåeende loppen med syrran Ruths träning Swift Success samt Jörgen Westholm-tränade Ma Running. Båda från ledningen.

– Det är en snabb häst som suttit fast några gånger, men nu kunde vi utnyttja innerspåret, sade Oskar om den sistnämnda.

Troels Andersen-tränade Finish Future hade fyra raka nollor i programraden men kördes optimistiskt och var bara bäst i V64-avslutningen.

– Han köptes av min veterinär, men vi har fått börja om med honom flera gånger, förklarade Troels sedan hästen snabbstartat till ledningen och sedan dirigerat loppet hela vägen. Segertiden blev 1.14,7a/2 140 meter sedan han till slut avvisa ende utmanaren O.P.’s Flirt.

Svante Båth-tränade Esprit Sisu inledde V64-omgången och avgjorde från andra ytter för Ulf Ohlsson,

– Han är på rätt väg, konstaterade Ohlsson efter hästens andra raka seger i sin nya regi.

Ny Båth-seger blev det i sista loppet där Ulf Ohlsson från innerspår på tillägg lotsade fram Optimum Dragonfly till andra ytter och därifrån bara hade att köra rakt fram.

Favoritseger blev det även i nästa avdelning där Nicklas Westerholm-tränade Tornado Gel vann för Ulf Eriksson efter att ha körts till ledningen efter 650 meter och sedan haft allt under kontroll.

Jan-Olov Perssons treåringar är totalt dominerande för dagen och det inledande kallblodsloppet blev en ren defilering för Jan-Olov och Tekno Lynet som efter ledning från start var närmare hundra meter före tvåan i mål. Segertiden blev 1.32,5/2 140 meter. Stallkamraten B.W.Rune blev tvåa efter att ha galopperat bort massor i starten men reparerat starkt via 1.31,6/1 900 meter.

En strålande prestation svarade även Magnus Frunck-tränade Sundbo Skipper för när han för Rikard Skoglund och trots en galopp kort efter start, i vida spår rundade till seger på 1.30,5/2 140 meter via 1.27,8/1 900 meter.

En inledande galopp såg ut att ställa till det för Pekka Korpi och Artic Carl i ett treåringslopp, men via en stark slutrunda blev segern ändå enkel på 1.17,9/2 140 meter.

Fredrik B Larsson vann det återstående loppet med Kryptonite Zon efter ett lopp i andra ytter och attack genom sista sväng.

MATS PERSSON