BOLLNÄS 9 AUGUSTI


Revanschmötet mellan Philip Ess och Tekno Eld var på mångas läppar inför torsdagskvällens tävlingar. I kallblodsderbyt var det Öystein Tjomsland och Philip Ess som drog det längsta strået, men gick inte så lång tid innan Jan-Olov Persson-tränade Tekno Eld fick sin revansch. I H.K.H.Prinsessan Madeleines leddenämligen Tekno Eld från start till mål, sedan han till flertalets förvåning hållit upp ledningen från innerspåret.

– Jag kände i derbykvalet att han kunde öppna, men till Derbyt var han stressad och det var ingen idé att prova, förklarade Ulf Ohlsson det som hände den gången.

– Nu var han mycket lugnare och då gick det bättre, tillade Ohlsson som med huvudkonkurrenten på utsidan kunde hålla ställningarna hela vägen och vinna på 1.22,7a/1 640 meter.

Ägaren Lennart Bäwerholm var givetvis nöjd med sin häst, men konstaterade också;

– Jag hade varit lika nöjd om han varit tvåa här bara han fått vinna derbyt.

Ulf Ohlsson blev sedan dubbelsegrare inom V64 då han dessutom vann med Per Linderoth-tränade Walkie Talkie efter en fin långspurt från tredje ytter.


Jörgen Westholm har form på stallet och ramade in omgången via två segrar, för samme ägare och båda väl genomförda av Oskar J Andersson. Sete hittade andra-tredje ytter och avgjorde därifrån, medan Ma Running, precis som vid senaste segern avgjorde från utvändigt ledaren sista varvet.

– Verkligen en bra dag för mig, men framförallt för Gösta som fick ta en ägardubbel, det gör man inte varje dag, sade Oskar.

Rikard Skoglund stod för omgångens överraskning när han vann med Peter Grundmann-tränade Sundbo Rymling, som länge inte alls såg ut som någon vinnare där han satt i fjärde ytter, men fick bra fart genom sista kurvan och höll den upploppet ned och vann före favoriten Bol Brage som kommit lite på vingel under loppet.

I ett sprinterlopp löste det sig bra för Kevin Oscarsson bakom Prototyp Hanover som kom bra till från tillägg och tog andra raka efter ett tävlingsuppehåll  på 1.14,3/1 660 meter.


Hemmaseger blev det i ett treåringslopp för kallblod där Tage Sahlin ställt i ordning Gangsi som ledde hela vägen och debuterade på fina 1.32,5/2 140 meter för Jan-Olov Åberg.

– Jag visste inte så mycket om henne innan, men hade hört att hon tränat bra, sade Åberg som körde som att han hade bästa hästen, vilket han också hade...

Henrik Svensson deläger och tränar Flashbac som efter en fin resa i tredje ytter avgjorde sista hundra till seger på 1,17,3/2 140 meter.

Hans R Strömberg-tränade Perfect Dynamiten löste monté-debuten perfekt tillsammans med Jenny A Björk. Utvändigt ledaren för att sedan ta över in i sista sväng och lämna konkurrenterna på 1.14,6a/2 140 meter.

Örjan Kihlström behövde inte gå segerlös den här kvällen heller utan vann med Fredrik Linder-tränade Varg Eld, efter en typisk Kihlström-smygare. Efter en snabb start från tillägg till ledningen, valde han att släppa och fick efterhand tredje inner. Hittade sedan ut i början av upploppet och nådde ledande B.W.Mimmi på linjen sedan Calle Cornelius galopperat i striden kort före mål.

Från tredje inner löste det sig även för Tommy Hill och Göran Antonsen i kvällens sista lopp. Han fick lucka invändigt mitt på upploppet och avgjorde säkert sista biten. Åsa Bäck deläger och tränar sexåringen som är uppfödd av Petri Puro.

MATS PERSSON