Nyheter

 Bollnäs 28 februari

 Sugar Daddy glänste i årsdebuten

Trots ett tävlingsuppehåll på drygt fyra månader hade Magnus Träff-tränade Sugar Daddy inga problem i årsdebuten. Kaj Widell satt i sulkyn och körde sig till ledningen dryga varvet från mål. I sista kurvan lättade han på tömmarna och då sprintade Going Kronos-valacken undan till en lätt seger på 1.15,2a/1 640 meter på den krävande banan.

Sugar Daddy vinner årsdebuten tillsammans med Kaj Widell

– Det var tränat och klart, så det blev lätt, menade Kaj som även vann med Romme-hästen Lucky Dice.
– Kör man vältrimmade hästar är det relativt enkelt att vara kusk, sade Kaj efter segern men en 7-åring som gjorde sin blott åttonde start och tog första segern.
– Han har gjort bra lopp varje gäng, även om jag inte lyckats vinna med honom förrän idag, tillade Kaj.

Lucky Dice är därmed jämngammal med Haga Viking som med råge motsvarade sitt favoritskap för Jan Ove Olsen i V4-inledningen. 1 400 kvar började han avancera från sina dubbla tillägg och vid ingången till sista kurvan satt han i spets och vann sedan i överlägsen stil på 1.30,0/2 180 meter.
– Han var inte lika fin idag som senast, men jag valde att köra med brodd som i träningen och han vann mest på sin kapacitet, sade Olsen som har höga tankar om Järvsöviking-valacken.

Haga Viking tillsammans med Magnus Eriksson och Jan Ove Olsen

Olsen var sedan på god väg mot en stalldubbel då han ledde sista loppet med Only Mad Money, men då hade han inte räknat med Kajsa Frick och Rikstravet Leksands IF`s Västerbo Isolde som efter en stark avslutning fångade in ledaren och tog första segern

Tomas Pettersson var bestämd i sin körning med Jennie Åsberg-tränade Quantum Estelle och efter en rejäl öppning i 1.11-fart vann han spetsstriden mot förhandsfavoriten Tinto One. Quantum Estelle gick sedan bara undan medan favoriten tidigt fick mjölksyra.
– Jag visste att jag hade en häst i form som jag gärna ville köra i ledningen med, sade Tomas efter en lyckade taktiken.
 MATS PERSSON
 
Bollnäs 21 februari

 Lill Gustaf har blivit stor

Det blev en hemmaseger under tisdagslunchen och den kom i det allra sista loppet där Peter Eriksson spårade hela vägen med Olov Brunlöf-tränade Lill Gustaf. 5-åringen tog därmed första segern i sin nionde start. Segertiden blev 1.38,4/2 140 meter på den krävande banan.
– Den här är riktigt bra, sade Peter. Han var stark och rejäl och tågade på hela vägen.
Beträffande banan sade Peter;
– Den är tung ovanpå, men det fanns fäste i den så det var ingen fara för hästarna.
Lill Gustaf är för övrigt siste avkomman till ostartade Certina K., som i och för sig lyckats skapligt i aveln, men framför allt är känd genom sina syskon, varav tre är miljonärer, Pålex K. Truls K samt Rolex K.
Två av Certina K´s syskon är dubbla miljonärer och det har de gemensamt med Jan-Olov Persson-tränade Guli Järven som avgjorde från dubbla tillägg och tog första segern på dryga två år. Rikard Skoglund satt i sulkyn för andra starten i rad.
– Banan gör sitt och jag behövde inte göra så mycket, bekräftade Rikard när 1.28,0 sista tusen räckte för Guli Järven att runda från sista häst till seger. 1.27,6/2 180 meter blev segertiden.
Olle Alsén tog andra segern på tre starter med egna uppfödningen Royal Entertainer efter att ha släppt ledningen och sedan fått luckan vid ingången till upploppet.
– Det syntes tidigt att hästen utvändigt inte skulle orka täppa till så i sista kurvan var jag aldrig orolig, sade Olle efter segern på 1.19,9/2 140 meter.
I ett sprinterlopp löste det sig bra för Henrik Svensson bakom Affe Dara som satt utvändigt ledaren efter 300 meter och avgjorde därifrån.
– Det blev ändå inte som jag tänkt, men han är väldigt kapabel. Idag tyckte jag ändå att han bromsade sig till seger, sade Henrik. Segertiden blev 1.20,1/1 640 meter.
Maharajan har inlett lovande i aveln och fick ytterligare en vinnande avkomma genom Jacob Crown-tränade Lilly Sånna. I sulkyn ledde Torbjörn Jansson från start till mål och lämnade konkurrenterna i sista kurvan.
MATS PERSSON
Bollnäs 21 februari
Dagens enda hemmaseger kom i loppet efter V4 där Peter Eriksson ledde från start till mål med Olov Brunlöf-tränade Lill Gustaf. Segertiden blev 1.38,4/2 140 meter.
– Det var skönt att få vinna ett lopp idag och den här var riktigt bra. Stark och rejäl och tågade på hela vägen, sade Peter sedan 5-åringen tagit sin första seger i nionde starten.Bollnäs 10 februari

Vassa årsdebutanter

Efter ett segerlöst fjolår och fem månaders tävlingsuppehåll spurtade Stig Jarle Röste-tränade Art Kjarvald hem sprinterloppet för kallblod vid fredagens V64-omgång.
Ove A Lindqvist hade order ge hästen ett snällt lopp, men när luckan kom vid ingången till upploppet avgjorde 10-åringen lätt på nya banorkordet för äldre utländska hingstar och valacker 1.23,8/1 660 meter.
– Han hade bara fått lätta jobb innan det här, så han behövde ett vilsamt lopp, förklarade Lindqvist.
– Han brukar normalt möta bättre hästar än han gjorde här, fortsatte Lindqvist och lovade att han kommer att bli ännu vassare längre fram.
– Han blir klart bättre när man kan plocka av honom framskorna.
En fin årsdebut svarade även 4-åriga New Flame för i V64-finalen. Per Linderoth satt i sulkyn bakom hästen som tränas av Ola Åsebö och från tredje ytter rundade han till ledningen varvet kvar och 4-åringen försvarade sig sedan säkert.
– Jag hade egentligen tänkt lägga mig utvändigt, men då ledaren verkade ha somnat in var det lika bra att attackera för fullt, sade Per.
– Jag körde henne i fjol och hon gjorde det bra även då och kvalade bland annat in till Breeders Crown-finalen, men hon var mycket renare i aktionen nu och har säkert blivit starkare i kroppen, avslutade Per, som i och med segern såg till att ingen hittade sex rätt.

Tomi Haapio var offensiv bakom Petri Salmela-tränade Cupido Sisu som svarade för en rejäl insats när han forcerades till ledningen efter 700 meter och vann på 1.13,8a/2 140 meter. Det var den V75-härdade 5-åringens första seger sedan 3-årssäsongen.
– Han har varit fin efter senaste starten och nu var han jättefin i provstarten, menade Tomi.
I montéloppet blev det fullt ös från start till mål, men loppet avgjorde inte förrän på mållinjen där Sid The Kid fick dit nosen för rutinerade Viktoria Strand-Jörgensen.
– Jag blev irriterad på mig själv som inte gick invändigt varvet kvar, istället fick han gå i tredjespår hela sista varvet och det kändes väldigt långt fram i sista kurvan, fortsatte Viktoria efter segern på 1.15,0/2 160 meter.
Gävleamatören Marcus Bergström satte dit 47-oddsaren Super Hero efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka i början av upploppet.
– Det var tight och jag är inte så van att vara i den här situationen, så jag hade ingen känsla om jag var först eller inte, sade Marcus efter segern på 1.14,3a/1 640 meter.
Henrik Svensson körde smart bakom Quatre Star i första DD-avdelningen och det löste sig bra för under vägen.
– Jag hade tänkt köra passivt eftersom jag inte riktigt visste var jag hade honom, men jag körde bra kan man säga, sade Henrik med facit i hand.

Haga Viking överlägsen igen

Senaste starten blev en rejäl plump i protokollet, men nu var Haga Viking tillbaka i samma fina stil som de båda segrarna. Jan Ove Olsen körde till strax innan varvningen och hade rundat till ledningen på 200 meter och 7-åringen hade sedan allt under kontroll via 27,0 sista 800. Segertiden blev 1.29,7/2 160 meter.
– Han kan springa fort, det är bara det att han har en del bus för sig, sade Olsen som deläger tillsammans med Magnus Eriksson.
– Jag har sagt till Magnus att jag tror att vi har en riktigt bra häst, det gäller bara att hålla honom frisk och fräsch, fortsatte Olsen.

Tomas Pettersson tog första årssegern när han vann med Erik Holm-tränade 3-åringen Esther Easter efter en maximalt spårsnål styrning. Segertiden blev 1.17,2a/2 140 meter.
– Det är en liten fin häst som gått framåt rejält sedan förra gången jag körde henne och hon går säkert en ljus framtid till mötes, spådde Pettersson.
Nathalie Blom körde sig till ledningen efter 500 meter med Väskinge Ruter som höll hela vägen hem.
– Det kändes som att jag hade att åka med, men hon är lite ostabil, sade Nathalie om hästen som tränas av Sala-amatören Björn Ek.
Alvena Urläcker har återvänt till Bollnäs, nu i träning hos Peter Eriksson. Ulf Eriksson satt i sulkyn och fick vänta länge och väl på luckan.
– Det blev en halvlucka i sista sväng, så det var tur att han avslutade så bra, sade Ulf efter målfotosegern på 1.16,0/2 160 meter.
MATS PERSSON