24 FEBRUARI


Micael Broberg fick in en riktig dubbelträff vid lördagens V75-tävlingar på Solvalla. Ulf Ohlsson började med Brobergs Dani Boko som avgjorde efter en tät slutstrid. Segertiden blev 1.13,8/2160 meter.

– Han sa att hästen var i kanonform och var väldigt fin i värmningen, kommenterde Ulf Ohlsson

– Jag hade ett svårt utgångsläge, men det löste sig bra och vi kom ut i sista kurvan och kunde ta oss förbi sista biten, fortsatte Ohlsson

Ohlsson fortsatte sedan med stallkamraten West Wing. Den tioårige valacken avslutade starkt över upploppet och tog sig förbi storfavoriten Bryssel i de absolut sista stegen.

– Det smäller högt att få vinna två V75-lopp, sade Ohlsson vars segrar bäddade för att han så småningom kunde titulera sig som V75-champion.

– Hästen visade väldigt bra form senast och vi hamnade bra på det nu. Min häst kändes väldigt taggad i sista kurvan och då hade jag en bra känsla. Det blev tight, men vi hade marginalen på vår sida, sade Ulf Ohlsson.

– Det här är så jäkla kul, jublade Micael Broberg.

– Det här är väl värre än Lyons lopp som jag vann förra året. Häsarna är fantastiska. Det gäller att ha lite fingertoppskänsla och jag tränar mina hästar hårt, fortsatte han.

Framgångarna var dock inte slut med det. Han gladde dessutom några V75-spelare som köpt in sig på hans andelssystem.

– Det var 67 st som fick 5 700 kr var på mitt andelsystem som gav ca 384 000 kr att dela på.

– Vi kör igen i morgon på Bergsåker , då har jag Westline till start, han var bäst av mina I senast jobbet, tipsade han vidare.

MATS PERSSON

BOLLNÄS 21 FEBRUARI

I trettonde starten var det Vinnie Frontline tur. Lunchtävlingarna avrundades nämligen med en hemmaseger då Ulf Eriksson vann från utvändigt ledaren med Krister Jakobsson-tränade Vinnie Frontline som tog karriärens första seger.

– Hon gjorde ett bra lopp i skymundan senast, så idag tyckte jag att hon skulle få springa lite, sade Eriksson efter ett offensivt upplägg där han tidigt satte press på ledande favoriten Hampus Boy. Segertiden blev 1.16,7/2 160 meter.

Ett långlopp inledde V4-spelet och det vanns av Mölleslettenslinna och Ove Berglin efter ledning i stort sett från start till mål. Segertiden blev 1.31,9/2 640 meter.

– Planen var att hon skulle få springa i ledningen då hon är lite knepig, sade Berglin som lyckades med intentionerna bakom hästen som ägs och tränas av Matilda Persson.

Även det andra kallblodsloppet vanns av en häst tränad på Hagmyren.

Ledning från start till mål blev det nämligen för Oskar Kylin-Blom och Järvsö Jomar, tränad av Jennie Mood.

– Jag var väldigt optimistisk på förhand för jag vet att jag hade en riktigt bra häst, sade Oskar.

Ledning från start till mål blev det också för favoritspelade Mellby Entré och Ulf Ohlsson. Markus Pihlström tränar vinnaren och segertiden blev 1.15,5/2 140 meter.

– Han var väldigt bra på Bergsåker senast och jag hade goda förhoppningar, sade Ulf

 Ohlsson.

Mer Bergsåker blev det i P21-loppet som Lars Nylander vann med nyförvärvet Bren Derlin Am efter en stark avslutning i vida spår. Segertiden blev 1.16,8a/2 140 meter.

– Vi köpte honom i oktober, men det har tagit lite tid att få igång honom och idag kändes det riktigt bra.

– Det var kanske inte hårdaste loppet, men det var lite krafter kvar, sade Lars Nylander.

MATS PERSSONBOLLNÄS 11 FEBRUARI

Fenomenala Lannem Silje är tillbaka. Efter en svår skada och ett besök i fölboxen och efter över två års tävlingsuppehåll, gjorde hon comeback i Bollnäs under söndagens GS75-omgång.Tor Wollebaek satt som vanligt i sulkyn bakom Ola Skrugstad-hästen och ledde från start till mål. Hon lämnade Alfie och de övriga konkurrenterna i sista kurvan och via 1.21,6 sista tusen landade hon på nya banrekordet 1.23,2/1 640 meter.

– Det var skönt att ha det överstökat, menade Tor Wollebaek som trots tävlingsuppehållet hade förtroende för sin häst.

– Det var lite svårt att veta var hon stod med tanke på att hon fått så lite banjobb, men hon har varit så fin i träningen och kvalet, så visst trodde jag på bra chans, menade han.

CS75-omgången blev totalt sett favoritbetonad och omgångens näst största favorit var Kenneth Jakobsson-tränade Narold Vox som rundade till en lätt seger för Ulf Eriksson. Tiden blev 1.14,6/2 160 meter.

Ulf Ohlsson tog en dubbel efter segrar med Storskjöblessa och Sheherazade Face.

Hanna Forslin är allt bakom Ineedyourmoneymum som inte hade startat sedan i juli förra året och rundade till seger för Kaj Widell.

En tränardubbel utanför GS75 tog Jan-Olov Persson vars duon Lex Pedei och Wilda Fiille tog de två främsta placeringarna i montéloppet.

Därefter vann Persson själv med debutanten Lyckans Johan, sedan Dolly Klipp galopperade när hon var på väg att koppl greppet.

– Jag fick lite torskfrossa, men jag kunde ju inte vara sämre än de i montéloppet, menade Persson.

Jan-Olov Åberg vann med Johannes Sisu, en häst som ägs av Rättviks kommun, i ett P21-lopp där han från rygg ledaren fick luckan i tid för att kunna avgöra och vinna på 1.15.9a/2 140 meter.

– Jag visste att han skulle gå i ryggar, sade Jan-Olov som efter en snabbstart släppte ledningen.

– Sedan löste det sig på bästa sätt, konstaterade Åberg.