BOLLNÄS 4 JANUARI


Väderomslaget och efterföljande mildväder gjorde att det förhållandens svårbemästrade vid fredagskvällens årspremiär. Det påverkade banan rejält och bland annat gick det inte att använda startbilen större delen av kvällen utan man tvingades köra med linjestart.

Magnus Träff-tränade Twinkle Kronos ver en av de som påverkades minst och han avgjorde hur lätt som helst efter att ha kommit bra igenom från bakspåret.

– Han var lika bra som många gånger förr, sade körande Kaj Widell.

– Vi kom perfekt till och på långsidan gick jag ut och parkerade i tredjespår och körde ingenting, fortsatte Widell, som över upploppet lätt spurtade förbi Leif Witasps favorit, Xanthis Business.


Witasp fick revansch i V64-avslutningen där Kaj var favorit med Träff-tränade Carbure, men denne klarade inte av ett speedryck till ledningen mitt i loppet och blev ett lätt byte över upploppet. Leif Witasp körde till slut med Definitiv Launcher. Gick runt fältet sista 700 och tog tredje segern i femte starten i Witasps regi.

– Det blev ett konstigt lopp, sade Witasp som varvet kvar satt sist invändigt.

– Men vi hade tur att komma ut 800-900 kvar. Han kändes fantastisk och jag fortsatte framåt via fjärdespår och han bara sköljde över dem.

I V64 inledningen var Tiger Journey storfavorit, men en mycket blek sådan även om han hamnade utvändigt ledaren.

Ledde loppet gjorde Desideria De Soze för Rauno Pöllänen som enkelt gled undan till slut. Bergsåkersamatören Malin Block tränar.

Oskar Kylin Blom har börjat året lika bra som under förra säsongen och nu körde han Erland åt Christina Erlandsson och det blev en lätt seger trots ett lopp i dödens.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna som jag körde, men han var bara helt överlägsen, menade Oskar.

En riktig överraskningen för de flesta kom i nästa avdelning där Nathalie Blom vann med Rättviksamatören Bengt Modigs Chicago Tindra efter att tidigt kört sig till ledningen.

– Hon är behandlad och känns finare än någonsin, dessutom har hon haft lite otur i starterna på slutet, menade Nathalie.

Från ledningen vann även Per Linderoth med Staro Kickback som kunde hålla kvar favoriten, Ulf Ohlsson-körde Sangrita Ås i rygg.

– Jag körde mot den och när Ulf backade ut, passade jag på att sticka, förklarade Per.


Hemmaseger blev det i årets första lopp som vanns av Järvsömalla och Wiktor Kylin Blom. En  häst som Jan-Olov Persson en gång gav bort till Annelen Ahlström som ridhäst.

– Han bara joggade undan och var hur fin som helst, menade Wiktor om den femårige debutanten.

Hemmaseger blev det också genom Stefan Arvidsson och Lyckans Cash som var starkast till slut efter ett passivt kört lopp av Stefan.

– Jag ville vara snäll med henne idag och det löste sig perfekt, menade han.

MATS PERSSON