BOLLNÄS 8 NOVEMBER

Peter Eriksson har ett riktigt formstall och med Anders Eriksson i sulkyn har segrarna ramlat in i en strid ström den senaste tiden. På lite drygt två månader har stallet selat av hela nio vinnare och vid sju av segrarna har Anders Eriksson suttit i sulkyn. Nu skrällde duon på V64 med Sassa Will som fick chansen från vinnarhålet.

– Hon öppnade bra och loppet löste sig väldigt bra och hon avgjorde säkert, sade Anders.

– Jag kör väldigt mycket åt Peter för dagen och det känns som att hästarna levererar varje gång och vi är i ett riktigt flyt för dagen både Peter och jag, fortsatte Anders.

Kvällens huvudlöpning var finalen av Anders Kihlströms Minne med 125 000 kronor i förstapris och där blev det en spännande uppgörelsen mellan ledande Golden News och utvändigt favoriten Fortune Mearas som den senare lyckades avgöra i sista stegen. Ulf Ohlsson satt i sulkyn bakom den Svante Båth-tränade storfavoriten.

– Han är riktigt rejäl den här, kommenterade Ohlsson som sparade tussarna fram till upploppet.

– Jag ville sparade dem fram till rakan och han lyckades sega sig förbi, sade Ohlsson efter kvällens andra seger med en Båth-tränad häst.

Kvällen inleddes nämligen av Captain My Captain som tog befälet direkt och trots att han blev tvingad att hålla ett högt tempo, gled han säkert undan till slut. Segertiden blev 1.16,6a/2 140 meter.

– Det var en bra insats och det blev lite tryck i loppet också, sade Ohlsson.

– Vi fick lugna ned tempot lite, men de kom ute i banan 300 kvar och då manade jag på honom och då blev det full fart igen, fortsatte Ohlsson som inte nöjde sig med det utan dessutom avrundade kvällen bakom Winnertakesitall.

V64-avslutningen vanns av Peter Grundmann-tränade Fender och Rikard N Skoglund som smög med som trea och slutligen slog klorna i ledande Arvesöll via 1.25,6 sista tusen.

– De höll bra fart därframme och det var bra att sitta kvar där så länge som möjligt, sade Rikard.

– Han vinner hur lätt som helst och det är en hedershäst, fortsatte Rikard som även vann  ett treåringslopp efter ledning från start till mål med Gunnar Gabrielssons Zenit som tog andra raka. Segertiden blev 1.33,1/2 140 meter.

– Jag fick chansa lite sista hundra för jag ville vinna loppet, sade Rikard som såg slagen ut mitt på upploppet.

Fjärde raka segern blev det för Manne S.E. och Daniel Wäjersten när man vann ett stayerlopp efter ett slutvarv strax under 1.15,0 och är fortsatt obesegrad i ny regi.

Det löste sig bra för Wäjersten som fick rygg på favoriten Prediction och slog sedan av denne till slut. Segertiden blev 1.16,0/2 660 meter.

– Jag tyckte att han hade en lite sämre dag än senast i Östersund, men han gjorde det bra, sade Daniel.

– Han var jättebra som fyraåring och bland annat tvåa på V75 från utvändigt ledaren och det känns som att han hittat tillbaka dit nu, menade Daniel.

V64-omgången inleddes med en rejäl överraskning då Torbjörn Jansson segrade med Veronika Lundström-tränade Enge Lincoln i ett sprinterlopp trots att han satt sist utvändigt varvet från mål. Det var dock bra fart på loppet och han fick draghjälp runt sista kurvan och avgjorde sedan säkert via 1.12,8 sista varvet. Segertiden blev 1.13,2a/1 640 meter.

Favoriten Lill Brisa snabbstartade från bakspår bakom bilen för Claes Eskilsson och även om det gick trögt sista biten höll hon undan för skrällen Trollskärs Modin och segrade på 1.29,9a/2 140 meter.

– Jag har kört bort henne ett par gånger då jag suttit och dragit i henne, så nu fick hon löpa ut och hon svarade hästen hästen som kom, så jag tror att hon trodde det var klart i sista sväng, förklarade Claes.

I montéloppet blev det en varvslång duell mellan ledande Slettvoll Elli och utvändige Sort Gull som den sistnämnde avgjorde för Amanda Hedlund.

Kvällens andra montélopp blev en säker seger för Johanna K Karlsson-tränade Angry Bird Am och Emilia Leo.

– Det blev enkelt, sedan blev hon lite väl frän i ledningen, men hon är bäst när hon för löpa på.

MATS PERSSON