BOLLNÄS 15 OKTOBER


Gunnar Melander fick en fin start som Bollnästränare då han segrade i första starten med Månremus.

– Det börjar ju bra det här, konstaterade han.

Månremus satt tidigt i ledningen och visade bra moral när han svarade hästar som närmade sig.

– Han vill gärna ha hästar med sig ända hem, då svarar han bra, sade Melander.

Peter Eriksson har ett riktigt formstall och nu sände han Upbeat Music till ledningen från tillägg och vann därefter utan problem dagens sista lopp.

– Vi hade springspår och 20 meters anlopp så det var bara att köra framåt och sedan var det lugnt, menade Peter.

Från ledningen vann Fredrik Palm med Irrawaddy den första V4-avdelningen, medan det blev lite mer dramatik i de båda LD-loppen.

I LD-1 hade Rebecca Dahlén precis övertagit ledningen med favoriten Minnestads El Paso när denne galopperade 300 meter från mål.

Han brukar alltid slappna av när han kommer först och då brukar jag dra norsken, men nu hade han tydligen krafter kvar och blev helt enkelt rädd, förklarade Rebecca.

Ändå var det nära att hon hunnit tillbaka, men längre ut i banan kom Håkan Skoglund med Viktor Ruda och avgjorde med knapp marginal. Rebecca fick ändå med sig en seger hem då hon senare sportvagn med Petra Eks Sindy Löper.

– Hon är väldigt svår att köra felfritt med och det gick på nålar hela vägen, sade Rebecca.

Seger till Bergsåker blev det även i den andra LD-avdelningen där Martin P Djuse spurtade till seger med Daddy’s First.

– Han var sjuk näst senast han startade och tunt jobbad senast, så jag räknade med att han skulle vara bättre idag, sade Djuse.

Kaj Widell tog andra raka med Hanna Forslins Ineedyourmoneymum efter en fin avslutning.

– Men jag tycker ändå inte att hon är lika bra som när hon var som bäst i vintras, sade Kaj något kritiskt.

Ulf Ohlsson tog sin dagsseger genom att spurta till vinst med Patrik Jakobsson-tränade Enjoy’s X.Drive från ett svårt utgångsläge i ett maidenlopp.

MATS PERSSONBOLLNÄS 6 OKTOBER

Tommy S Larsson är uppfödare och delägare till Höstbo Elis som efter att ha inlett karriären hos Tomas Pettersson, flyttades till Robert Skoglund i somras och även följde med när denne flyttade hem till Sundsvall.

Tanken var att Höstbo Elis skulle matchas mot Svenskt Kallblodsderby, men det slutade vid en tanke.

– Det var lite konstigt för han hade tränat bra, men då fungerade ingenting, sade Robert och syftade på uttagningsloppet där han galopperade bort sig.

Efter lite omgörning var emellertid Höstbo Elis snabbt tilbaka och två segrar och tre andrapris har det blivit i dennes tre senaste starter och nu lämnade han favoriten Sjö Gull trots att denne fick rygga en stor del av loppet.

– Han är våldsamt bra och jag hade mycket krafter kvar. Jag petade till honom 300 kvar och då tog han ett skutt, men han är så ärlig nu att han landade i trav, sade Robert.

V65-omgången inleddes med ett P21-lopp och där tog rutinen ut sin rätt när Jenni Åsberg spurtade till seger med My Gifted My från bakspår på tillägg.

– Jag trodde inte jag skulle hinna fram, men han svarade bra när jag ryckte norsken, sade Jenni.

Troels Andersen gav sedan Oboy C.D. ett fint lopp och då tackade denne med att spurta till en säker seger.

– Vi fick ett fint lopp och han avgjorde på bra sätt, menade Troels.

I ett överpacat sprinterlopp spurtade Daniel Redén-tränade Fast Moving Cash bäst för Daniel Olsson och avgjorde kort före mål. Segertiden blev 1.14,6a/1 640 meter.

– Jag fick lite trafikproblem, men hon kändes pigg i sista gäng och 100 kvar kändes det klart, sade Daniel Olsson.

Petri Salmela-tränade Davy Jones Sisu är en typisk vinterhäst och senaste segern kom på Bollnäs i mars. Nu rundade han till seger från bakspår i ett sprinterlopp för Tomi Haapio.

– Nu är det Davy’s årstid, konstaterade Tomi.

– Vi fick bra ryggar och bra tempo och det kändes bra 300 kvar, sade Tomi.

Thorsten Thietz och New Dawn avrundade omgången med favoriten New Dawn.

– Det var min bästa häst som treåring, men sedan blev han sjuk och dessutom har han växt fem centimeter, men nu fick han visa vilken bra häst han är, sade Thorsten efter hästens första seger i Sverige.

Montéloppet blev en enkel seger för Stöten och Johanna Stark som fick ledningen 900 meter från mål.

– Han har sådan kapacitet och det är inte ofta men sitter på en sådan stark häst, sade Johanna.

Först ut den här kvällen var Stig Jarle Röste-tränade Nygårds Inez som vann från ledningen för Torbjörn Jansson.

– Hon kändes jättefin i värmningen och det var en väldigt fin prestation, berömde Jansson efter segern på 1.30,4/1 640 meter.

Kaj Widell var sedan bestämt i ledningen bakom Mattias Djuse-tränade Rock The Knight och visade sig ha fog när han ville köra i spets bakom hästen som enkelt stack undan till slut.

– Det var helt odramatiskt, ledningen och fick bestämma och sedan stack hon undan till slut, sade Kaj efter segern på 1.18,2/2 140 meter.

MATS PERSSON