Travskola

Travskolan ordnar barnkalaset!

Nu kan du ha ditt kalas i stallet med våra ponnyhästar. Du och dina gäster får mysa med ponnyhästarna i stallet och åka en tur med vagn. Fika i klubbstugan eller ute om vädret tillåter. Du får tre timmar här hos oss för 150kr/barn. Ni kan vara 5-15 st. 

Välkommen att ringa och boka tid och datum med oss.
Karin, 070-308 79 02  
Elisabeth, 070-336 44 20

Våra kurser


 

AktuelltMed TV-succén Stjärnkusken som sändes sommaren 2015 ökade anmälningarna till vuxenkurserna på landets travskolor med 575 procent. Den 26 januari startar en ny säsong av Stjärnkusken i TV4 och travskolan på Bollnästravet är redo att ta hand om alla som vill lära sig att köra travhäst.

– Vi startar den 5 februari en nybörjarkurs för de som känner suget att köra travhäst. Kursen är på sju tillfällen och varje pass är två timmar, berättar Karin Edvinsson som är utbildningsansvarig på Bollnästravet.

På kursen får man lära sig grunderna i travet. Det är ämnen som hästens beteende, exteriör, säkerhet, skötsel och utrustning. Man får lära sig att sela på och köra såväl ponny som stor travhäst. Kursavgiften är 1 000 kronor.

Vad behöver man för utrustning?
– Travskolan lånar ut hjälm, skyddsväst och körglasögon. Du själv behöver oömma kläder efter väder.

Förra året körde Bollnäs travskola två uppskattade kurser för vuxna där femton helt nya kuskar fick prova på att köra under sju söndagar och konceptet är detsamma i år.

– Att ha kurserna på söndagarna var mycket uppskattat förra året och vi ser fram emot att få lära ut allt vi kan om trav och hästar till alla nyfikna och intresserade, avslutar Karin.

Fakta Stjärnkusken:
Stjärnkusken är en tävling i sex avsnitt där sju kända personer ska försöka bli travkusk. Varje vecka elimineras en av de tävlande. Deltagare är Erica Johansson, Runar Sögaard, Regina Lund, Saga Scott, Simon Zion, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia "Amazon" Benjaminsson. Första programmet visas i TV4 kl 20.00 den 26 januari.

Mer information:
Karin Edvinsson, utbildningsansvarig
070-308 79 02, karin.edvinsson@bollnas.travsport.se