Turnéhästar

Östersund 13 februari

Krister Jakobsson-tränade Mill York motsvarade favoritskapet vid måndagens lunchtävlingar och vann enkelt på 1.17,7/2 160 meter sedan Ulf Eriksson tidigt kört sig till ledningen.
– Det är rejäl gång i hästen. Han har lite nerver, men när han sköter sig är han fin, berömde Ulf som även vann den första avdelningen på lunchdubbeln med hemmahästen Guiseppo Boko, även där efter tidig ledning.
– Det här min bästa period i karriären, sade Ulf som redan tagit nitton segrar i år.
Bo Landgren har inte varit lika träffsäker, men tog första årssegern som tränare och kusk när han vann med Lill Nona Kullers. Efter ett lopp i andra ytter attackerade han runt sista sväng och koppplade grepp mitt på upploppet. Segertiden blev 1.18.1a72 140 meter.
– De gör det bra hästarna som springer på dem här banan för det blir väldigt jobbigt för dem, sade Landgren

Bollnäs 10 februari

Tomas Pettersson tog första årssegern när han vann med Erik Holm-tränade 3-åringen Esther Easter efter en spårsnål styrning. Segertiden blev 1.17,2a/2 140 meter.
– Det är en liten fin häst som gått framåt rejält sedan förra gången jag körde henne och hon går säkert en ljus framtid till mötes, spådde Tomas.

Bergsåker 8 februari

Balotelli Crown och Robert Skoglund löste sin uppgift i ett V86-lopp på ett bra sätt. Man kunde sitta kvar i andra ytter tills 300 kvar och avgjorde sedan lätt i spurten. Segertiden blev 1.16,0a/2 140 meter.
– Han var inte riktigt på humör idag och det krånglade lite med huvan, så det var tur att jag fick hjälpa att sätta på den igen efter mål, annars har jag inte suttit kvar i sulkyn, sade Robert.
– Men det kommer att bli en jättebra häst det här och dessutom känns det som att vi hittat rätt träningskoncept nu, fortsatte Robert.
Ulf Eriksson fortsätter att hitta rätt i loppen och nu satte han dit Per Linderoth-tränade Alvena Valva, som snuvade stallkamraten Dragon Powerfly efter en stark avslutning.

Solvalla 8 februari

Micael Brobergs Spitcam Jubb sin andra raka V86-seger och precis som senast satt Kaj Widell i sulkyn. Segertiden blev 1.14,1a/2 640 meter.
– Det är fantastiskt, menade Micael Broberg.
– Nu är han miljonär och det utan att vara på topp, men det behöver han inte heller för att vinna sådana här lopp, fortsatte Micael.

Gävle 6 februari

Per-Gunnar Persson styrde Anneli Lagergren-tränade Björs Idun till andra raka segern. Man ledde varje meter av loppet och vann enkelt sedan enda hotet Guli Komet galopperat kort före mål. Segertiden blev 1.32,4/2 140 meter.